Pääsiäispäivän ulkoilu Orimattilan latumajalla

Tänä keväänä meitä eteläsuomalaisiakin on hemmoteltu upeilla keväthangilla. Pääsiäisen pidemmät retkeilyt jäivät meidän perheeltä väliin flunssasta toipuessa, mutta onneksi pääsiäissunnuntaina jaksoin jo lähteä lasten kanssa ulkoilemaan aurinkoiseen säähän. Retki Orimattilan Ladun latumajalle oli sopiva yhdistelmä leikkiä, hiihtoa ja herkkuja.

Lapset hiihtämässä latumajalta lähtevää latua

Orimattilan latumajalle voi hiihtää kauniissa maalaismaisemassa 6 km pituista peltolatua pitkin. Ladun parkkipaikka on keskustan pohjoispuolelta kulkevan Heinämaantien poikkikadun, Kiventien, varressa. Latumajalle pääsee myös autolla, kuten me menimme. Majan osoite on Piikainkyröntie 496.

Orimattilan latumaja

Latumajalle päästyämme lasten huomio kiinnittyi ensimmäisenä majan pihapiirissä olevaan napakelkkaan. Siitä ei kumpikaan lapsista meinannut saada tarpeekseen. Isoveljen työntäminen kelkassa ei tuntunut rasittavan kuopusta lainkaan. Minut homma sai kyllä puuskuttamaan sekä pään pyörälle, jos erehdyin tarkkailemaan tippuuko lapsi kyydistä.

Napakelkan pyöritystä
Riemua napakelkassa

Lopulta kuitenkin latumajan tarjoilut kutsuivat puoleensa, ja herkuttelun jälkeen laitoimme sukset jalkaan. Latu oli parhaassa mahdollisessa kunnossa ja ladun ulkopuolellakin hanki kantoi suksea. Hiihtomatkamme jäi kuitenkin muutamaan sataan metriin. Se oli 5-vuotiaalle tällä kertaa sopivan pituinen matka, jolla pääsi kokeilemaan ihan pientä ala- ja ylämäkeäkin. Varsinaista hiihtoa tärkeämpää kuopukselle taisi kyllä olla se, ettei kukaan vaan päässyt ohittamaan häntä. Esikoinen osaa jo onneksi ottaa pienemmän kilpailuhengen isonveljen lempeydellä. Niinpä hiihtämisestä jäi kaikille hyvä mieli. Sovimme vielä esikoisen kanssa, että tehdään sitten tulevalla Rukan reissulla yhdessä pidempi retki.

Luminen peltomaisema kylpee auringossa

Orimattilasta löytyy muitakin kivoja luontokohteita lapsiperheille. Lue vaikka kertomus keväisestä retkestämme Kairessuon-Mieliäissuon luontopolulle.

Vastaa