Eläimet puuhissaan

Maarit Varpun ja Jonna Markkulan uusi lastenkirja Eläimet puuhissaan ilahduttaa monella tavalla. Siinä on kaunis kuvitus ja mielenkiintoinen sisältö. Lisäksi kirja on osittain kuvakirjoitettu eli sanoja on korvattu kuvilla. Eläimet puuhissaan on tietokirja, joka esittelee eläimiä Suomesta ja muualta, mutta se on niin hauskasti tehty, ettei sitä heti tietokirjaksi miellä.

Eläimet puuhissaan
Jonna Markkula ja Maarit Varpu: Eläimet puuhissaan (Aurinkokustannus 2017)
Luin kirjan 4-vuotiaan kanssa yhdessä, niin että lapsi ”luki” kuvat ja minä tekstin. Lapsi hoksasi heti homman idean ja osasi miettiä kuvien sanoihin oikeat taivutusmuodot. Ihan kaikkia kuvia ei tämän ikäinen vielä osannut nimetä ja joitakin vähän vaikeita sanoja tuli vastaan. Esimerkiksi päästäinen meni pääsiäisen kanssa iloisesti sekaisin. Poika oli silminnähden ylpeä omasta lukemisestaan ja jaksoi keskittyä kirjan loppuun saakka, vaikka kirjassa oli paljon hänelle uutta tietoa.
Eläimet puuhissaan
Lukeminen taidon tärkeys ei ole nykymaailmassakaan kadonnut mihinkään. Lisäksi hyvät kirjat ovat todellista nautintoa. Hienoa, että julkaistaan tällaisia opuksia, joiden kautta pienempikin lapsi voi kokea itse lukemisen riemun.
Kiitos lastenkirjablogi Sinisen keskitien kirjoittajalle, ilman sinua tämäkin kirja olisi saattanut jäädä minulta huomaamatta.

4 comments

Hei tämäpäs oli kiva vinkki! Myös tuo lastenkirjablogi on mulle ihan uusi tuttavuus. Me luetaan paljon ja tuntuu, että hyviä lastenkirjoja on ihan tosi vähän (ainakin suhteessa niihin huonoihin). Tämä kirja vaikuttaa kuitenkin lupaavalta 🙂

Mekin luetaan paljon ja lapset haluavat kuulla mieluiten aina vaan uusia, ennen lukemattomia kirjoja. Sinisen keskitien blogi on ihan loistava. Vähän väliä laitan kirjastosta varaukseen siellä esiteltyjä kirjoja.

Onpa tosiaan hyvä vinkki tämmönen kirja! Nyt tiiänki mitä ostan kummilapsille lahjaksi! 🙂

Kiva, että oli hyötyä. Toivottavasti tykkäävät 🙂

Vastaa