Espoon rantaraitin uusin kahvila

40km kattava Espoon rantaraitti on oikea kaupunkilaisen keidas. Toinen toistaan kauniinpia merenrantamaisemia kaikkien käytössä. Kuitenkin kun kuulin, että rantaraitin varrelle Nokkalan venesatamaan on avattu uusi merenrantakahvila, ajattelin että onpa rumalla paikalla. Kuinka väärässä olinkaan.

Nokkalan satama, Matinkylä

Paikka on todella kaunis, ruman siitä olivat mielessäni tehneet veneiden talvisäilytyskenttä ja ankean betoninen saaristovenelaituri. Kahvilan ikkunoista merelle aukeava maisema oli näin harmaan vetisenä talvipäivänäkin ihmeellisen vangitseva. Uskomatonta, että juuri tässä maisemassa ovat vanhempani saaneet joskus vähän aikaa asua, kauan ennen minun syntymääni. Kyllä kelpaisi minullekin katsella olohuoneen ikkunasta vuodenaikojen vaihtumista merellä.

Nokkalan majakka

Piipahdimme vastikään avatussa Kahvila Majakassa sunnuntailounaalla esikoisen vesirallin jälkeen. Liekö osuutta uinnin jälkeisellä kurnivalla vatsalla, mutta sekä suolainen että makea valikoima saivat veden herahtamaan kielelle. Vitriini oli täynnä toinen toistaan ihanamman näköisiä herkkuja. Suolaisia piirakoita, täytettyjä sämpylöitä, leivoksia ja kakkuja. Itse päädyin madekeittoon ja sain vielä esikoisen suklaaleivoksen jämät jälkiruoaksi. Nam.

Saaristovenelaiturikin oli siistitty, nyt täällä on mukava kesällä odottaa venettä.

Nokkalan saaristovenelaituri

4 comments

Ohhoh, no onpa muuttunut sitten viime näkemän. Muutama vuosi taitaa olla siitä, kun viimeksi tuolla Matinkylän rannoilla on tullut käytyä. Ennen se oli meidän vakiopaikkoja.

Täytynee käydä itsekin katsastamassa kahvila ja kesämmällä taas lähteä johonkin ulkoilusaarista.

Joitakin vuosia sitten minunkin lenkkini suuntautuivat usein noille nurkille, sitten muutimme hieman kauemmaksi merenrannasta. Täytyy myöntää, että nykyisen asuinpaikan metsäpolut eivät ole vielä mielessäni korvanneet rantakallioita ja meren tuoksua.

Espoon rantaraitti tarjoaa tosiaan monia aivan ihania paikkoja. Täälläkin suunnalla on toinen toistaan upeampia kohteita. Kesällä kaikki ovat tietysti täydessä loisteessaan, mutta kauniita ovat myös näillä säillä 🙂
http://westendmum.fi

Meri on aina kaunis, vaikka tulisi räntää vaakasuoraan 🙂

Vastaa