Pinkissä oli kivaa (ja raskasta)

Liityimme esikoisen kanssa tänä syksynä partioon. Kaipasin muutaman vuoden tauon jälkeen jotain vapaaehtoishommia ja tuumasin että partiotahan voisi kokeilla. Tiedän aiemmasta kokemuksesta, että lasten ohjaaminen on hurjan palkitsevaa ja jotenkin minusta tuntui myös siltä, että tämä voisi olla juuri meidän pojalle sopiva harrastus. Myönnän että vähän mietityttikin, koska sekä poika että minä viihdymme paremmin pienissä ympyröissä kuin isoissa joukoissa. Varsinkaan metsässä en kaipaa suurta leiriä ympärilleni, vaan haen luonnosta erityistä rauhaa.

Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan, minä akelana eli ryhmänvetäjänä ja poika sudenpentuna. Ryhmässämme on kolme aikuisvetäjää, joten hommat hoituvat helposti. Tähän mennessä on ollut tosi kivaa, lapsikin kyselee miksei partiota voisi olla useammin kuin kerran viikossa. En ole kyllä aivan varma johtuuko se itse partiosta vai siitä että tämä on nyt meidän kahden yhteinen juttu. Muutkin ryhmän lapset tuntuvat viihtyvän eikä poissaoloja ole pahemmin ollut, joten taidamme tehdä jotakin (=paljon) oikein.

Tänä viikonloppuna laumamme osallistui sudenpentujen partiotaitokilpailuun, Espoon Pinkkiin. Pinkissä kierrettiin metsään merkittyä rataa, jonka varrella suoritettiin erilaisia yhteistyötä vaativia rasteja. Piti miettiä yhdessä tarvitseeko lättytaikinaan chilikastiketta vai kananmunia tai taiteilla porukalla pullokorien päällä paikasta toiseen. Välillä syötiin eväitä ja tietysti myös herkkuja. Joillekin rasteille pääsyä piti odotella ja hauskasti lapset keksivät itselleen mieluista tekemistä odotusaikana. Tytöt keräsivät roskia ja pojat hakkasivat yksissä tuumin puunkarahkaa. Metsässä oltiin yhteensä kuusi tuntia ja kävelyä tuli noin viisi kilometriä. Päivä oli siis pitkä ja vaikka tunnelma olikin rennon mukava, niin maalissa oli aika väsynyttä porukkaa, minä mukaanlukien. 7-vuotiaille olisi ehdottomasti riittänyt vaikka kaksi tuntia lyhyempi tapahtuma. Lasten suusta kuului kuitenkin spontaani: Täällä Disney-Pinkissä on kivaa!

Kartta Kasavuoressa järjestetystä Pinkki -partiotaitokilpailusta

Vastaa