Lämpimät suosittelut näille lapsiperheiden retkeilyblogeille:

Askeleita Suomessa

Retkeilyä kahden lapsen kanssa pääasiassa Satakunnassa, mutta myös muualla Suomessa. Blogista löytyy kasvava määrä kuvauksia alueen retkikohteista lapsiperheen silmin, selkeästi kaupungeittain jaoteltuina.

Curious Toes Happy Souls

Pirskahtelevaa iloa lasten kanssa touhuamisesta. Ulkoilua, retkeilyä, kohde- varuste- ja eväsvinkkejä sekä retkipakuelämää. Yhtä aikaa maanläheinen ja pilviin kurkottava.

Erämaan vaeltajatar

Utsjoella asuvan luonto-ohjaajan blogi, josta löytyy retki- ja vaelluskertomuksia pohjoisesta Lapista. Monesti menossa mukana myös yksi tai useampi lapsi. Tunnelmallisia ja rehellisiä kuvauksia retkiltä.

Oivalluksia luonnon poluilta

Hämäläisen kahden lapsen äidin kuvauksia niin päivä- kuin yöretkiltä. Pohdintaa luonnosta, sen vaikutuksesta ihmiseen ja ihmisen vaikutuksesta luontoon.

Outdoor Family

Espoolaisen viisihenkisen lapsiperheen retkiä ja muita seikkailuita ympäri Suomen. Hyvää fiilistä ja inspiraatiota ulkoiluun. Vinkkejä niin retkikohteista, majoituspaikoista, palveluista kuin retkieväistäkin.

Retkelle

Isän ja kahden pikkutytön retkiä eteläisessä Suomessa. Paljon ihania retkikohteita kauniina kuvakertomuksina esiteltyinä.

Nämä eivät päivity aktiivisesti, mutta kaikissa on paljon loistavaa sisältöä lasten kanssa retkeilystä.

Eräipana

Erähenkisiä retkiä ensin vauvan ja sen jälkeen pienen lapsen kanssa. Vinkkejä pienten kanssa retkeilyyn ilon kautta, mutta haasteita peittelemättä.

Luontohetkiblogi

Retkikohdevinkkejä lapsiperheelle pääkaupunkiseudulla. Lähiretkeilyä ja paljon kohteita, joihin pääsee julkisilla.

Tahtoo retkelle

Perheen kanssa retkeilyä ympäri Suomen. Retkikertomuksia monelta vuodelta.

Myös näihin blogeihin kannattaa tutustua:

Huippuretki

Blogi ei keskity lasten kanssa retkeilyyn, mutta sieltä löytyy kaksi tosi hyvää postausta: Toinen taaperon kanssa retkeilystä ja toinen vaellusreissusta lasten kanssa.