sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Keväinen Kairessuo-Mieliäissuo

Teimme pääsiäisenä pienen retken Orimattilassa sijaitsevalle Kairessuon-Mieliäissuon luontopolulle. Tämä 3.2 km pituinen luontopolku esittelee erilaisia suotyyppejä ja johdattaa samalla kulkijan hienoihin suomaisemiin. Polku kiertää Kairessuon reunoja ja tekee piston upealle Mieliäissuolle. Mieliäissuon reunassa on Niinikosken kyläyhdistyksen tekemä lintutorni, josta aukeaa sykähdyttävä näkymä yli suon.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila
Jätimme auton polun alussa olevalle pienelle parkkipaikalle, josta löytyi myös opastaulu luontopolulle. Pääsiäissunnuntaina polkuun oli tutustumassa useampikin muu seurue, vaikka sää oli viileä ja lähtiessä vielä pilvinen. Opastauluun oli kiinnitetty lappu, joka varoitti pitkospuiden olevan osittain veden vallassa. Ilman saappaita polkua ei olisikaan pystynyt kiertämään ellei edellisenä yönä ollut pakkanen olisi jäädyttänyt reittiä.
 Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila
Sää oli tosiaan suurimmaksi osaksi pilvinen ja lämpötila melkein nollassa. Toppatakki oli oikea varustus tälle reissulle. Aina välillä pilvet raottuivat ja aurinko pilkisti esiin saaden suon värit hehkumaan. Niinä hetkinä oli myös kamera kaivettava esiin.
Kairessuo-Mieliässuo, OrimattilaKairessuo-Mieliässuo, Orimattila 
Lintutornin juurella pidimme evästauon ja sitten kiipesimme itse torniin ihailemaan maisemia. Lintuja emme, yhtä ylitsemme lentänyttä kurkea lukuun ottamatta nähneet, mutta suo itsessään oli näkemisen arvoinen. Suo oli myös vielä tarpeeksi kohmeessa, jotta siellä pystyi hyppimään mättäältä toiselle kuivin jaloin, mikä ei varmasti enää kesällä onnistuisi.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila
Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila
Tornilta palattiin metsän läpi takaisin Kairessuon laitaan ja pian olimmekin jo lähtöpisteessä. Olipa mukava reissu. Luontopolku oli hyvin merkitty ja se oli juuri sopivan pituinen lapsen kanssa kuljettavaksi. Ainoa huono puoli esikoisen mielestä oli, että äiti otti liikaa valokuvia.

Linkki karttapaikkaan.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila

4 kommenttia:

 1. Haha, äiti otti liikaa valokuvia! :D Postauksen ensimmäinen kuva on kyllä aivan erityisen kaunis. :)

  VastaaPoista
 2. Tokihan sitä vähän ärsyttää, kun joutuu odottelemaan :) Ehdotin, että ottaa seuraavan kerran puhelimen mukaan ja ottaa itsekin kuvia :D

  VastaaPoista
 3. Kivan näköinen suo. Meilläkin lapset valittavat kun äiti kuvaa "koko ajan". :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen tosiaan, että siihen voisi auttaa omat kamerat :)

   Poista