Keväinen Kairessuo-Mieliäissuo

Teimme pääsiäisenä 2017 pienen retken Orimattilassa sijaitsevalle Kairessuo-Mieliäissuon luontopolulle. Tämä 3.2 km pituinen luontopolku esittelee erilaisia suotyyppejä ja johdattaa samalla kulkijan hienoihin suomaisemiin. Polku kiertää Kairessuon reunoja ja tekee piston upealle Mieliäissuolle. Mieliäissuon reunassa on Niinikosken kyläyhdistyksen tekemä lintutorni, josta aukeaa sykähdyttävä näkymä yli suon.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila

Jätimme auton polun alussa olevalle pienelle parkkipaikalle, josta löytyi myös opastaulu luontopolulle.

Parkkipaikan osoite: Koskustentie 531, Orimattila.

Pääsiäissunnuntaina polkuun oli tutustumassa useampikin muu seurue, vaikka sää oli viileä ja lähtiessä vielä pilvinen. Opastauluun oli kiinnitetty lappu, joka varoitti pitkospuiden olevan osittain veden vallassa. Ilman saappaita polkua ei olisikaan pystynyt kiertämään ellei edellisenä yönä ollut pakkanen olisi jäädyttänyt reittiä.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila

Sää oli tosiaan suurimmaksi osaksi pilvinen ja lämpötila melkein nollassa. Toppatakki oli oikea varustus tälle reissulle. Aina välillä pilvet raottuivat ja aurinko pilkisti esiin saaden suon värit hehkumaan. Niinä hetkinä oli myös kamera kaivettava esiin.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila
Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila

Lintutornin juurella pidimme evästauon ja sitten kiipesimme itse torniin ihailemaan maisemia. Lintuja emme, yhtä ylitsemme lentänyttä kurkea lukuun ottamatta nähneet, mutta suo itsessään oli näkemisen arvoinen. Suo oli myös vielä tarpeeksi kohmeessa, jotta siellä pystyi hyppimään mättäältä toiselle kuivin jaloin, mikä ei varmasti enää kesällä onnistuisi.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila
Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila

Tornilta palattiin metsän läpi takaisin Kairessuon laitaan ja pian olimmekin jo lähtöpisteessä. Olipa mukava reissu. Luontopolku oli hyvin merkitty ja se oli juuri sopivan pituinen lapsen kanssa kuljettavaksi. Ainoa huono puoli esikoisen mielestä oli, että äiti otti liikaa valokuvia.

Linkki karttapaikkaan.

Kairessuo-Mieliässuo, Orimattila

Orimattilassa kannattaaa käydä tutustumassa myös Mallusjoen vanhaan metsään.

Retkikertomus 04/2017

Artikkeli päivitetty 04/2022

6 comments

Haha, äiti otti liikaa valokuvia! 😀 Postauksen ensimmäinen kuva on kyllä aivan erityisen kaunis. 🙂

Tokihan sitä vähän ärsyttää, kun joutuu odottelemaan 🙂 Ehdotin, että ottaa seuraavan kerran puhelimen mukaan ja ottaa itsekin kuvia 😀

Jenni / Punarinnan laulu

Kivan näköinen suo. Meilläkin lapset valittavat kun äiti kuvaa "koko ajan". 😀

Luulen tosiaan, että siihen voisi auttaa omat kamerat 🙂

Essi Vuohu-Rönnberg

Hieman hämmentävä kuva opastaulusta, jossa kartta ei ole oikein…. Tuo on ikäänkuin kääntynyt 90 astetta myötäpäivään.

Eija / Muurahaistenpoluilla

Kieltämättä mielenkiintoinen ratkaisu, mutta tulevathan siitä oleelliset asiat selviksi 🙂

Vastaa