Ei enää ikinä Nuuksioon

Tai ainakaan yöretkelle kesäviikonloppuna. Tai ainakaan niille telttailupaikoille, joille on lyhyehkö matka bussipysäkiltä tai parkkipaikalta.

Ennen lasten syntymää en ollut oikeastaan ikinä retkeillyt Nuuksiossa, mutta lasten kanssa siellä on tullut vietettyä jo useampi yö. Nuuksiossa on ihania paikkoja, mutta valitettavasti niissä joihin pääsee helposti pienten lasten kanssa, on usein ihmisiä jotka eivät osaa ottaa muita huomioon. Jos haluan kuunnella musiikkia, avaan kotona radion ja valitsen itse kanavan. Jos haluan viettää yöllä aikaa iloisen kovaäänisten humalaisten kanssa, menen baariin. Lapsethan eivät tuollaisista pikkujutuista häiriinny, mutta itse heräisin aamuyöllä mieluummin kurjen huutoon kuin siihen, että joku hakkaa halkoja viiden metrin päässä teltastani.

No mihin sitten? Jos joku tietää rauhallisen ja hyvin huolletun retkeilyreitin noin tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta, pitää varmasti tiedon visusti itsellään.

4 comments

Olen niin samaa mieltä kanssasi Nuuksiosta! Olin kuullut siitä niin paljon hyvää, että päätin tänä syksynä käydä siellä tyttäreni kanssa. Eipä olisi kannattanut! Olin stressaantuneempi Nuuksiosta lähtiessäni kuin sinne mennessäni. Lue myös omat kokemukseni Nuuksiosta.

Tässä suora
linkki omaan Nuuksion retkipäiväkirjaani.

Kävin lukemassa kirjoituksesi ja oikein harmitti puolestasi. Kuten sinne kommentoin, kannattaa kuitenkin antaa Nuuksiolle vielä toinen mahdollisuus ja kokeilla vaikkapa Klassarinkierrosta alueen länsiosassa. Niin monelle Nuuksio=Haukkalampi, että se ruuhkautuu kaikkein helpoiten. Vielä jos pystyy menemään merkittyjen reittien ulkopuolelle arkipäivinä, niin saa olla paremmin rauhassa.

Harmittaa vaan niin kovasti, kun Nuuksio on tuossa lähellä ja sinne olisi helppo lasten kanssa mennä. Pitää olla tosi tarkkana mihinpäin menee ja koska menee. Aiemmin kuvittelin jotenkin naiivisti että kaikki retkeilijät hakisivat samalla tavalla rauhaa kuin minä tai ainakin kunnioittaisivat toisten rauhaa.

Vastaa