Espoonlahden pohjukasta löytyi keväinen keidas

Espoonlahden pohjukassa, Fiskarsinmäen lehdossa, hennonvihreiden lehtipuiden alla levittäytyy vuokkojen kukkameri. Alue ei ole kovin suuri, mutta jo lyhyt iltakävely mäellä risteilevillä poluilla rauhoittaa mielen ja auttaa keskittymään olennaiseen. Intensiivinen urheilusuoritus nollaa pään nopeasti, mutta tällainen keidas hävittää turhat ajatukset lempeämmällä tavalla. 

Fiskarsinmäki, Espoonlahden luonnonsuojelualue

 

Viime viikolla minulla oli kiireisen työviikon lisäksi joka illalle jotakin ohjelmaa. Vaikkakin menot olivat suurimmaksi osaksi mukavia ja virkistäviä, niin silti viikonlopun alkaessa tunsin olevani levon tarpeessa. Yleensä yritän pitää lauantain lepopäivänä, jolloin en aseta itselleni tavoitteita tai vaatimuksia enkä suunnittele mitään erikoista ohjelmaa. Tällä kertaa tämä ei onnistunut, sillä lauantaiaamupäivä kului pesispelin buffetissa. Lisäksi kasvava pyykkivuori ja tyhjä jääkaappi nostivat stressin tasoa. Sohva houkutti illalla kovin, mutta päätin kuitenkin lähteä yksin kävelylle ennen pakollista ruokakauppareissua. Kohteeksi otin Espoonlahden luonnonsuojelualueen, jossa olin jo muutaman viikon ollut aikeissa piipahtaa.

Fiskarsinmäki, Espoonlahden luonnonsuojelualueLauantai-iltana seitsemän aikaan Fiskarsinmäen alueella oli yllättävän paljon ihmisiä. Perheitä oli selvästi ihan vain iltakävelyllä, kuten minäkin. Toisilla oli kiikarit mukana, olivat matkalla lintutornille. Espoonjoen rannalla muutama perhe oli ongella pienten lasten kanssa. Vielä pois lähtiessänikin pieni parkkipaikka oli täynnä. 

Fiskarsinmäki, Espoonlahden luonnonsuojelualue

Kukkia oli joka puolella. Kielot ja monet minulle tuntemattomat kukat olivat vielä avautumatta, mutta valko- ja keltavuokot koristivat maiseman. Kuljeskelin ympäriinsä nauttien olostani. Olisin voinut jäädä paikalle useammaksi tunniksi, mutta lopulta lähdin kauppaan. Pää haaveita täynnä ajoin S-marketin eteen vain tajutakseni, että olin unohtanut lompakon kotiin. Karu paluu arkeen.

Fiskarsinmäki, Espoonlahden luonnonsuojelualue

 

2 comments

Vau, miten kaunis paikka! <3 Ja hieno postaus – loppuhuipennusta myöten! 😀

Kiitos 🙂 On tosiaan kaunis paikka, varsinkin näin keväällä.

Vastaa