Kirkkonummen Linlo marraskuussa

Flunssaisessa ja sateisessa marraskuussa retkeilyt jäivät meidän perheen osalta aika vähälle. Marraskuun viimeisenä viikonloppuna tuntui, että seinät kaatuvat päälle ja sisällä nyhjääminen sai riittää. Retkikohteen valinta tuotti aika lailla päänvaivaa, mutta lopulta päätin haluavani merenrantaan. Niinpä lähdin 4-vuotiaan kuopukseni kanssa tutustumaan Linlon ulkoilualueeseen, Kirkkonummelle.

Hauskat pitkospuut Linlon saaren keskiosassaPorkkalanniemen ja Upinniemen välissä sijaitsevalle Linlon saarelle pääsee siltaa pitkin Linlon satamasta, jonka osoite on Linlontie 136. Saarella risteilee paljon polkuja ja sieltä löytyy myös useampi nuotiopaikka sekä keittokatos. Puuhuolto ei tosin ainakaan näin marraskuussa ollut kovin hyvissä kantimissa, käytännössä olisi pitänyt olla omat puut mukana. Myös satamassa oleva ulkoilualueen kartta ja polkujen opasviitat kaipaisivat kipeästi uusimista.

Saari ei ole iso, pituutta sille tulee noin puolitoista kilometriä ja leveyttä enimmillään kilometri. Eksymään ei siis varsinaisesti pääse, ja jos kulkee rantoja pitkin, niin tulipaikkojakaan ei voi olla löytämättä. Kuulostaa täydelliseltä lapsiperheen retkikohteelta. Saaren keskellä metsä on kuitenkin sen verran tiheää ja polkuja sen verran paljon, että kävelyä tulee helposti enemmän kuin ensin ajattelisi. Jonkinlainen kartta on siis hyvä olla mukana.

Silta Linlon vieressä olevaan pikkusaareenMe kävelimme metsän halki aivan saaren toiseen päähän. Reittivalintamme muokkautuivat lähinnä sen mukaan missä suunnassa oli vähiten märkää. Osa poluista oli nimittäin täysin veden peittämiä tai vähintäänkin hyvin mutaisia. Saaren toisesta päästä löytyivät Skadaholmenin kauniit rantakalliot ja jykevä keittokatos. Katoksessa oli myös saha, mutta ei yhtä ainutta puuta sahattavaksi. Onneksi meillä oli mukana lämmintä kaakaota, joten muiden eväiden jääminen kylmiksi ei niin paljon haitannut.

Lue myös: 6 helppoa retkikohdetta lapsiperheelle Kirkkonummella

Keittokatos, Skadaholmen
Rantakallioita, Skadaholmen

Kun lähdimme takaisinpäin, alkoi jo hämärtää. Kuljimme mahdollisuuksien mukaan rantoja myötäileviä polkuja pitkin. Tähän aikaan vuodesta mikään kohde ei ole parhaimmillaan, ainakaan täällä lumettomalla etelärannikolla. Tällä pienelläkin retkellä kuitenkin saattoi nähdä, että Linlosta löytyy monipuolista luontoa. Voin hyvin kuvitella, että näillä rannoilla ja metsässä voisi seikkailla lasten kanssa vaikka kokonaisen kesäpäivän.

Oletko sinä ollut Linlossa kesäaikaan? Oliko tulipaikoilla tuolloin puita ja riittikö muita retkeilijöitä?

 

Lue lisää rospuuttoajan retkistä:

Sorlammella marraskuussa

Inkoon Kopparnäs

Alkuvuoden retkiä Porkkalanniemellä

4 comments

Näyttää kyllä mukavalta, harmaudesta huolimatta. En ole itse ikinä käynyt tuolla, enkä itse asiassa ole paljon kuullutkaan mitään koko kohteesta aiemmin.

Eija /Muurahaistenpoluilla

Tämä on tosiaan hieman tuntemattomampi paikka. Luulen, että ainakin veneilijät ja kalastajat tietävät paikan, mutta patikkaretkeilijät eivät välttämättä. Kirkkonummen kunnan sivuillakaan ei ole infoa muutamaa lausetta enempää,

Nyt löytyi puita ja ehkä kymmenkunta retkeilijää/kalastajaa. 🙂

Eija /Muurahaistenpoluilla

Kiitos kommentista, ehkä täytyy käydä kesällä katsomassa paikka uudelleen.

Vastaa