Lauhanvuoren huipulta yöksi pellonlaitaan

Pohjois-Satakuntalaiselta savipellolta, kurjenpolvien, kellukoiden ja koiranputkien keskeltä löytyi kesän 2017 nuku yö ulkona -telttapaikkamme. Viime syksynä nukuimme mummolan takapihalla, tällä kertaa mökkimaisemissa. Päivällä olimme autoilleet mökiltä merenrantaan Kristiinankaupunkiin sekä kiivenneet Pohjanmaan korkeimman vuoren huipulla olevaan näkötorniin. Illalla oli nautinto painaa pää tyynyyn koivujen katveessa lintujen konserttia kuunnellen. 
 
Jämijärvi, nukuyöulkona
Lauhanvuori Isojoen ja Kauhajoen rajalla on kuin saari keskellä lakeuksia. Saari se on joskus ollutkin. Lauhanvuoren laki on ollut vedenpinnan yläpuolella heti viimeisen jääkauden jälkeen, meren huuhtoessa alempia rinteitä. Laki on metsäinen, mutta sen päällä olevan 22 m korkean näkötornin huipulta on hienot näkymät yli metsien. Horisontissa voi erottaa tuulimyllyjä ja voimalaitosten piippuja nykyisellä merenrannalla noin 40 kilometrin päässä. 
 
Lauhanvuori, Isojoki
Lauhanvuoren näkötorni on sen verran vankkarakenteinen, että uskalsin kiivetä sinne vaikka kohtalaisen korkeanpaikankammon omaankin. Uskalsin myös päästää lapset kiipeämään, vaikka varsinkin kuopuksen kanssa pysyttelen yleensä mieluummin maan tasolla ja kaukana kaikista jyrkänteistä. 
Lauhanvuoren näkötorni, Isojoki
Päivän jälkeen olin sen verran väsynyt, että harkitsin jopa sisällä nukkumista. Onneksi teltta on tullut pystytettyä jo sen verran monta kertaa, että väsyneenäkin se sujuu nopeasti. Makuualustat ja -pussit sisään, pyjamat päälle ja iltasatua lukemaan. Lämpimässä kesäyössä teltan oviaukon pystyi jättämään auki, niin että maisema näkyi hyttysverkon läpi ininän jäädessä ulkopuolelle. Mimmi Lehmän ja Variksen seikkailujen jälkeen ei kestänyt kovin kauan että vierestäni kuului tasainen tuhina. Eihän kesäyöhön voi mitenkään olla rakastumatta.
 
nukuyöulkona

4 comments

Miia – Onnen säikeitä

Kiva postaus!

Mua harmittaa hirveästi, kun ei tänä vuonna päässyt osallistumaan tähän ulkona nukkumiseen seuraavana päivänä olevien rippijuhlien vuoksi. Onneksi tässä on vielä kesää jäljellä, ehtiihän tässä monta kertaa!

Eija /Muurahaistenpoluilla

Kiitos 🙂

Onneksi tosiaan koska tahansa voi nukkua ulkona, ei tarvitse odotella seuraavaa tapahtumaa 😀

Tunnelmallista! <3 Minäkin vietin virallisen "Nuku yö ulkona" -yön toki myös ulkona, mutta nukkumisen sijaan valvoen ja seikkaillen. 😀

Eija /Muurahaistenpoluilla

Sinun seikkailusi innoittamana itselläni itää ajatus valvomisesta kesäyössä veden äärellä. Ehkä jo tällä viikolla.

Vastaa