Lumoava Merikeskus Vellamo Kotkassa

Merikeskus Vellamo Kotkassa kätkee sisäänsä kolme museota: Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon ja merivartiomuseon. Niissä riittää nähtävää niin paljon, että yhdellä kertaa on melkein mahdotonta paneutua kaikkiin näyttelyihin perinpohjaisesti.

Merikeskus Vellamo on jo rakennuksena kaunis, ja sijainti karulla satama-alueella korostaa kauneutta entisestään. Vellamon kaikissa museoissa visuaalisuus on isossa osassa, moni tila saa huokailemaan ihastuksesta. Juuri tällaiset museot ovat minusta aivan parhaita. Koettavaa on sekä faktojen ystävälle että tunnelmaan sukeltaville.

Lapset on otettu Vellamossa hyvin huomioon. Näyttelyissä on paljon toimintapisteitä, joista kaikkia emme edes varmaan huomanneet. Minun ja esikoisen ehdoton suosikki oli puinen laivanupotuspeli, joka oli niin kaunis, ettei siitä voinut kulkea ohi pelaamatta yhtä kierrosta. Samanlaisen haluaisin kotiinkin.

Toinen lasten suosikki olivat Kymenlaakson museon virtuaalilasit, joilla pääsi katselemaan Kotkan Hietasen saaren höyrysaha-aluetta yli sadan vuoden takaa.

Erilaisia laivoja ja niihin liittyvää esineistöä Vellamossa on yltäkylläisesti. Kaiken runsauden keskellä upea oivallus on alakerrasta löytyvä yksinkertainen joutilaisuuden tila, jossa voi viettää hetken levollisessa ympäristössä. Vielä hienompaa on aivan tilan läheisyydessä oleva merirosvopeli, jonka parissa lapset viihtyvät hetken jos toisenkin aikuisten levätessä.

 

Unikudelmia

Vellamosta löytyi myös Unikudelmia -näyttely, joka sijoittuu suomalaisten satujen unimaailmaan. Koko näyttelytilassa oli käsin kosketeltava, taianomainen tunnelma. Mihin tahansa katsoikin, näki jotain kaunista, tuttua ja samalla vierasta. Kaikki aikuiset, jotka tilaan tulivat, ottivat heti kameran esiin. Meidän 4-vuotiaan mielestä tämä näyttelytila oli jopa hieman pelottava. 8-vuotias tunnisti ympäriltään monia tuttuja elementtejä, mutta hakeutui kuitenkin pian pöydän ääreen lukemaan Tatun ja Patun unikirjaa.

Unikudelmia -näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 8.4.2018 saakka. Näyttely on siirrettävä, toivottavasti se saa ilahduttaa ihmisiä vielä monessa muussakin paikassa.

Merikeskus Vellamo, Tornatorintie 99, Kotka.

Myös Turusta löytyy hieno merikeskus: Kaupunkiretkellä Turun Merikeskuksessa

2 comments

Varpuslintu // Viikarivartti

Vou, vaikuttaa hienolta! Sain juuri ilmaislipun tuonne, joten pääsen piakkoin vierailemaan. 🙂

Eija /Muurahaistenpoluilla

Me oltiin alunperin menossa Kotkan reissulla vain Maretariumiin, mutta yllättäen olikin enemmän aikaa käytettävissä ja päädyttiin Vellamoon. Onneksi näin, oli tosi positiivinen yllätys.

Vastaa