Nuku yö mummolan takapihalla

Oltiin lähdössä viikonlopuksi mummolaan, kun esikoinen huomasi Suomen Ladun kalenterista nuku yö ulkona -tekstin. Eipä siinä muu auttanut kuin heittää takakonttiin makuupussit, -alustat ja teltta.

Oli vaihteeksi ihan mukava pystyttää telttaa tasaiselle alustalle; ei juuria, ei kiviä, ei käpyjä. Monta pientä pystytysapulaistakin sain mukaan. Niinpä tuli varmasti kaikki kiilat käytettyä vaikkei kovin suurta tuulta ollut luvassa. Sitten vaan sisälle saunaan ja iltapalalle, minkä jälkeen oli ihana kömpiä makuupussiin.

Nuku yö takapihalla teltassa

Ihmeellisen rauhallinen viikonloppuyö omakotialueella. Jos olisimme kotilähiöön telttamme sijoittaneet, olisin taatusti herännyt alkuyöstä mopojen pärinään ja aamuyöstä koirien haukuntaan. Nyt nukuin sikeästi kuin metsässä, vasta aamulla linnunlaulu herätti.

Kukkia

Yöllä lämpötila oli painunut neljään plusasteeseen, hyvin kuitenkin pysyttiin lämpiminä. Toisinaan on tullut hytistyä teltassa, joten osaan nauttia siitä että on tarpeeksi lämmin makuupussi. Itsellä on Rabin untuvapussi, lapsella Deuterin lasten kuitupussi Starlight Exp. En usko, että itse tarkenisin tuossa lapsen pussissa, mutta onneksi poika on niin kuumaverinen ettei palele oikeastaan koskaan. Ennen ensi kesää pitäisi kuopuksenkin siirtyä vauvojen makuupussista juniorikokoon. Pohdinnassa on, hankitaanko toinen lasten makuupussi vai siirtyisikö esikoinen jo pieneen aikuisten pussiin. Näistä mietinnöistä tullee jossain vaiheessa erillinen postaus.

Tänään kuopus ilmoitti, että seuraavan kerran kun mennään mummolaan, niin on sitten hänen vuoronsa nukkua äidin kanssa teltassa. Ihanasti lämmitti sydäntä.

Vastaa