Punaisen sulan salaisuus -Nuuksion pienten lasten luontopolku

Aivan Haltian luontokeskuksen kupeesta löytyy pienille lapsille suunnattu luontopolku. Keväällä 2017 avattu, Punaisen sulan salaisuus -niminen polku on lapsille mukava lisä luontokeskuskäyntiin, jos ei ehdi tai halua lähteä varsinaisille luontopoluille. Pelkästään tämän polun takia en kuitenkaan Nuuksioon lähtisi.

Metsämörri-aiheinen polku on rakennettu luontokeskuksen viereiseen metsikköön. Sen alkupiste on Haltian tapahtumakentän takanurkassa. Tapahtumakentällä on kaikille avoin kota, jossa voi tulistella. Polttopuita kotaan saa luontokeskuksen infosta. Kentällä, polun lähtöpisteen vieressä, on myös katokseton tulipaikka sekä pöytä ja polun varrelta löytyy pieni eväidensyöntipaikka.

Lorut ohjaavat tehtäviä Punaisen sulan salaisuus -polulla

Kävin kuopuksen kanssa tutustumassa Metsämörri-aiheiseen polkuun harmaana marraskuisena maanantaina. Polku oli kivasti toteutettu, mutta sijainti hiekkakentän ja parkkipaikan välissä hieman häiritsi aikuista. Tulistelemaankin menisin mieluummin metsään hiekkakentän sijasta. Näin läheltä luontokeskusta ei tosin taida parempaakaan paikkaa löytyä.

Itse polulla oli paljon kauniita yksityiskohtia ja sen tehtävät upposivat 4-vuotiaaseen täysillä. Leppäkertuiksi maalatut kivet ohjasivat kulkijaa oikeaan suuntaan tehtävätaulujen kehottaesa niin kuuntelemaan, katselemaan kuin tunnustelemaan luontoa. Lapsi ei myöskään edes osannut odottaa isompaa metsää ympärille.

Punaisen sulan salaisuus -polun lähtöportti
Vanerista tehty lintu polun varrella
Näkymä polulta Haltian tapahtumakentälle
Toukan luukuista löytyy eläinten kuvia

Mielelläni olisin piipahtanut myös sisällä Haltiassa, mutten ollut tajunnut tarkistaa sen aukioloaikoja. Luontokeskus on näin talvikaudella maanantaisin kiinni. Niinpä lähdimme evästelyn jälkeen takaisin bussipysäkille.

Mieleen muistui vuoden takainen marraskuinen reissu Nuuksioon, Silloin olimme menossa Takalan laavulle, mutta aamulla tajusin ettei bussi kuljekaan sinne asti kuin tähän aikaan vuodesta, joten jouduimme muuttamaan suunnitelmaa ja suuntaamaan Sorlammen keittokatokselle. Joskus on vaikea muistaa, että luontokohteisiin ei välttämättä ole kävijöitä vuoden pimeimpänä aikana eivätkä kulkuyhteydetkään tietenkään pelaa yhtä hyvin kuin suosituimpina kausina.

Leppäkerttukivet ohjaavat oikeaan suuntaan polulla
Pienten lasten kanssa kannattaa tutustua myös Oittaan luontopolkuun, missä retken voi päättää vaikka kahvilaan ja Angry Birds -leikkipuistoon.
(Visited 16 times, 1 visits today)

2 comments

Tuollapa olisi kiva joskus käydä. Haltiaa olen kuullut paljon kehuttavan ja tuo polku vaikuttaa sympaattiselta. Mukavia kuvia! Jotenkin vain tuntuu olevan kaukana julkisella liikuttaessa nuo paikat vaikka oikeasti reissu varmaan sujuisi aivan mainiosti. Piia / Pienten taikapiiristä

Eija /Muurahaistenpoluilla

Ihan totta, kyllä itsestäkin varsinkin tällä reissulla tuntui tuo bussimatkoihin kulunut aika vähän suhteettoman pitkältä verrattuna perilläoloon. Lasta ei kyllä haitannut ja yhden neljävuotiaan kanssa on kuitenkin aika helppo matkustaa.

Tosiaan, ihan tämän luontopolun takia en itse tuonne lähtisi, mutta Haltian takia kyllä ja onhan siinä lähellä ihan oikeasti metsässä kulkevia kauniita reittejä.

Vastaa