Punaisen sulan salaisuus -Nuuksion pienten lasten luontopolku

Nuuksiosta, aivan Haltian luontokeskuksen kupeesta löytyy pienille lapsille suunnattu luontopolku. Punaisen sulan salaisuus -niminen polku on oiva lisä luontokeskuskäyntiin, jos ei ehdi tai halua lähteä pidemmille poluille.

Punaisen sulan salaisuus -luontopolku

  • 2oo m pitkä.
  • Lähtöpiste on Haltian takana olevan tapahtumakentän takanurkassa, nuotiopaikan vieressä.
  • Nuotiopaikka on avoin kaikille, mikäli siihen ei ole varauksia. Nuotiopaikan vierestä löytyy polttopuita ja jos ne ovat loppu, lisää saa Haltiasta sen aukioloaikoina.
  • Polku ei ole esteetön, mutta rattailla pääsee aivan lähtöpisteen viereen.
  • Polun varrella on pieni taukopaikka, jossa voi vaikka syödä eväitä.
  • Haltian asiakaspalvelussa on varhaiskasvatusryhmille lainattavissa luontopolkutauluihin liittyviä lisätehtäviä.

Talvisaikaan Luontokeskus Haltia ei ole joka päivä auki, tarkista aukioloajat täältä). Jäisillä keleillä myös tämä polku on suljettu.

Punaisen sulan luontopolun lähtöportti

Katso blogista myös kaksi muuta lyhyttä rengasreittiä luontokeskus Haltian ympäristössä:

Haltian lähiluontopolut ja Meerlammen lippaluola

Retki Punaisen sulan luontopolulle

Kiersin tämän pienen luontopolun kuopukseni kanssa harmaana marraskuisena maanantaina. Polku oli tosi kivasti toteutettu, mutta sijainti hiekkakentän ja parkkipaikan välissä tuntui tähän vuodenaikaan hieman karulta. Kesällä, kun puissa on lehdet, tunnelma on varmasti eri.

Luontopolulla on paljon kauniita yksityiskohtia ja sen Metsämörri-aiheiset tehtävät upposivat 4-vuotiaaseen täysillä. Leppäkertuiksi maalatut kivet ohjasivat kulkijaa oikeaan suuntaan tehtävätaulujen kehottaessa niin kuuntelemaan, katselemaan kuin tunnustelemaan luontoa.

”Tutkii metsää ympärillään, kantoja ja juuria, on paljon pientä kaunista ja asioita suuria”, loruiltiin yhdessä luontopolun tauluista.

 

Mielelläni olisin piipahtanut myös sisällä Haltiassa, mutten ollut tajunnut tarkistaa sen aukioloaikoja. Luontokeskuksessa on talvikaudella supistetut aukioloajat. Niinpä lähdimme evästelyn jälkeen takaisin bussipysäkille.

Näin löydät Punaisen sulan luontopolulle
Bussi 245 Espoon keskus – Nuuksionpää. Jää bussista pois Luontokeskus Haltian pysäkillä. Kierrä Haltian rakennus bussipysäkiltä tai parkkipaikalta katsoen vasemmalta puolelta ja laskeudu alas tapahtumakentälle. Luontopolun alkupiste on tapahtumakentän takanurkassa, nuotiopaikan vieressä.

Pienten lasten kanssa retkeilevälle lämpimät suositukset myös Oittaan luontopolulle, jonka vieressä on hieno Angry Birds -puisto sekä mukava kahvila.

Näkymä polulta Haltian tapahtumakentälle

2 comments

Tuollapa olisi kiva joskus käydä. Haltiaa olen kuullut paljon kehuttavan ja tuo polku vaikuttaa sympaattiselta. Mukavia kuvia! Jotenkin vain tuntuu olevan kaukana julkisella liikuttaessa nuo paikat vaikka oikeasti reissu varmaan sujuisi aivan mainiosti. Piia / Pienten taikapiiristä

Eija /Muurahaistenpoluilla

Ihan totta, kyllä itsestäkin varsinkin tällä reissulla tuntui tuo bussimatkoihin kulunut aika vähän suhteettoman pitkältä verrattuna perilläoloon. Lasta ei kyllä haitannut ja yhden neljävuotiaan kanssa on kuitenkin aika helppo matkustaa.

Tosiaan, ihan tämän luontopolun takia en itse tuonne lähtisi, mutta Haltian takia kyllä ja onhan siinä lähellä ihan oikeasti metsässä kulkevia kauniita reittejä.

Vastaa