Klassarinkierros lasten kanssa

Klassarinkierros Nuuksion länsiosassa kutsuu lapset seikkailuun. Kallion päälle on helppo kiivetä ja puron yli kaatuneet puut houkuttelevat tasapainoilemaan. Reitti on hyvin merkitty violoteille vinoneliöillä. Myös hieman sivussa olevalle Saarilammen nuotiopaikalle on selkeä viitoitus.

Koko Klassarinkierroksella on pituutta 4 km. Se kannattaa kiertää myötäpäivään, jolloin nuotiopaikan jälkeen taivallettavaksi jää lyhyempi ja kauniimpi puronvarsiosuus. Tällöin ei myöskään haittaa, jos magneetin lailla lapsia houkutteleva vesi onnistuu kastelemaan pienet.

Korkeuseroistaan huolimatta kierros on minusta helppokulkuinen, mutta lastenvaunuille se ei sovellu.

Kannattaa huomioida myös, että Valklammentien parkkipaikka on aika pieni eikä tänne pääse julkisilla lähelle. Kauniina viikonloppuna kannattaa jo etukäteen miettiä varasuunnitelma, varsinkin jos ei ole liikkeellä aivan aamusta tai myöhään iltapäivällä.

Hyviä vaihtoehtoja parkkipaikan ollessa täynnä, ovat esimerkiksi Palakosken virkistysalue Turunväylän toisella puolella tai Kaarniaispolku Veikkolan eteläpuolella. Kauniita paikkoja molemmat, tosin tulistelumahdollisuutte ei kummassakaan ole.

Metsäpolkua Klassarinkierroksen varrella

Olen ollut Klassarinkierroksella kaksi kertaa. Ensimmäisellä kerralla kiersimme silloin 2- ja 6 -vuotiaiden lastemme kanssa koko kierroksen, pienemmän ollessa osan matkaa kantorinkassa. Toisen kerran patikoimme 8-vuotiaiden partiolaisten kanssa Saarilammen nuotiopaikalle ja takaisin. 

Partioretken aiheena oli luonnon aistiminen. Matkan varrella etsimme luonnosta erilaisia aistiaarteita:  jotain märkää, jotain pehmeää ja jotain kaunista. Tämä ja muita retkille sopivia luontoleikkejä löytyi LYKE:n mainiosta leikkiohjeesta.

Klassarinkalliot

                                                       Klassarinkalliot

Saarilampi, Klassarinkierros, Nuuksio
Saarilampi

 

Makkaran ja vaahtokarkkien paistoa Saarilammen nuotiopaikalla
Nuotioherkkuja Saarilammen nuotiopaikalla

 

Saarilammesta laskeva puro
Puronvarren leikkipuisto

Paluumatkalla nuotiopaikalta partiolaisille riitti ohjelmaksi käpyjen uittaminen ja puiden päällä kiipeily. Taas kerran tuli todistettua ettei luontoa parempaa leikkipuistoa ole. Autossa esikoinen pohti vielä retken tapahtumia ja lausui sitten ettei ollut tiennytkään, että kaverisuhteet voivat kasvaa näin paljon muutaman tunnin aikana. Aika hieno analyysi kahdeksanvuotiaalta.

2 comments

Ihanan kuuloinen retki! 🙂 Tuohon kierrokseen pitänee kyllä tutustua seuraavaksi, kun noilla nurkilla liikun. Kuulostaa mainiolta. Ei sillä että muiden ihmisten kohtaaminen maastossa minua varsinaisesti haittaisi, mutta en vain siedä perseilijöitä, ja vähemmän ruuhkaisella reitillä on niitä varmasti vähemmän kuin suosituimmilla. 😀

Ei muakaan ihmiset sinänsä haittaa, mutta kyllä se vähän tunnelmaa vie, jos tulipaikalla on oman porukan lisäksi vaikka kolmekymmentä ihmistä, mikä ei ole keskemmällä Nuuksiota mitenkään ihmeellistä.

Tällä retkellä meidän porukkaa oli kymmenen henkeä ja lapsista tietty aina lähtee vähän ääntä. Tuonne tulipaikalle tuli samaan aikaan yksin kulkenut mies, mutta ainakin hän vaikutti siltä ettemme häirinneet hänen oloaan 😀

Vastaa