Uusittu Trangia Triangle – näppärä lisä perinteiseen settiin

Trangian tuulisuojat korvaava Trangia Triangle on oiva vaihtoehto silloin kun kaapista jo löytyy perustrangia kattiloineen. Triangle tekee setistä pienemmän ja kevyemmän.

Kirjoitus sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä. Linkkien tuotosta lahjoitetaan 1% Suomen luonnonsuojeliitolle.

Trangian tuntevat melkein kaikki, jotka ovat joskus retkeilleet. Se on varma, tukeva, monipuolinen ja iso perusretkikeitin, jolla voi laittaa melkeimpä mitä ruokaa vaan. Perustrangian tuulisuojat korvaava Triangle tekee tuosta setistä astetta pienemmän ja kevyemmän. Trianglekaan ei tee Trangiasta välttämättä tarkimman grammanviilaajan valintaa, mutta on oiva vaihtoehto erityisesti silloin, kun kaapista jo löytyy perustrangia kattiloineen. Triangle toimii niin kaasu- kuin nestepolttimen kanssa.

Vaikka Triangle on paljon pienempi kuin Trangian perinteinen versio, toimii se hyvin myös paistettavien ja haudutettavien ruokien teossa. Sen sijaan monet muut aivan pienimmistä kaasukeittimistä on tarkoitettu lähinnä veden kiehauttamiseen.

Minulla oli Trangia Trianglen ensimmäinen versio käytössä kolmisen vuotta ollen koko tuon ajan pääasiallinen retkikeittimeni. En oikein keksinyt yhtään syytä kantaa perustrangiaa Trianglen sijaan. Lukuun ottamatta pidempiä vaelluksia avoimessa maastossa, joissa olisi ollut vaikea löytää tuulensuojaa.

Triangle toimii niin neste- kuin kaasupolttimen kanssa.

Vanha vs. uusi Triangle

Kun uusittu versio tuli markkinoille 2022, hankin sen saman tien. Vanhan Trianglen kokoaminen nimittäin raastoi välillä hermoja. Poltinta kannatteleva rengas ei istunut paikalleen täydellisesti vaan irtosi helposti keitintä kootessa, kun poltinta koitti kääntää oikeaan asentoon. Uusitussa versiossa nimenomaan tähän on kiinnitetty huomioita. Rengas napsahtaa paikalleen ja pysyy siinä kuten pitääkin. Vaikka muutos on pieni, rakenne on selvästi tukevampi.

Trianglen uutta versiota myy tällä hetkellä (06/23) Suomessa *Scandinavian Outdoor

Myös Trangian oma nettikauppa toimittaa Suomeen.

Vasemmalla vanha ja oikealla vuoden 2022 versio Trangia Trianglesta

Muuten näissä ei eroa olekaan. Levyt ovat samanlaiset molemmissa, joten uusi rengas sopii vanhoihin leivyihin ja toisinpäin.

Triangle vs. perinteinen Trangia

Perinteisessä Trangiassa tulee kerralla kaikki tarvittava polttoainetta lukuun ottamatta: hyvät tuulisuojat, 2 kattilaa, paistinpannu, poltin ja kahva. Kaikki mahtuvat yhteen pakettiin, jonne sujauttaa sisälle helposti myös tulitikut. Toisaalta sitten koko paketti tulee käytännössä otettua mukaan vaikkei kaikkea tarvitsisikaan.

Trianglessa minusta parasta on joustavuus. Yhden yön retkelle nappaan usein vain trianglen, yhden kattilan, kahvan, palan foliota kanneksi ja pikkuisen kaasupullon. Toisaalta jos aikomukseni on laittaa ruokaa pidemmän kaavan kautta, niin sitten mukaan lähtee myös toinen kattila ja paistinpannu.

Oma perustrangiasettini (25-sarjaa) sisältöineen painaa n. 950g, Triangle yhdellä 1.75L kattilalla kaasupolttimen kanssa n. 450g.

Trangian kaasupoltin on melko isokokoinen ja peruskattilatkin ovat isoja. Kevytretkeilypuolelta löytyy helposti kevyempiä keittimen ja yhden kattilan yhdistelmiä, mutta tämäkin on jo minusta näppärä setti. Varsinkin kun tällä pystyy helposti laittamaan nelihenkisen pikkulapsiperheen ruoan retkellä tai paistamaan kasan lättyjä.

Tuulisella säällä, avoimella paikalla, perinteinen Trangia on lyömätön. Useimmiten kuitenkin on mahdollista joko etsiä luonnosta tuulensuoja (kivi, kanto tms.) tai rakentaa sellainen vaikka laittamalla varustepussi keittimen viereen tuulen puolelle.

Yksi perustrangian hyvistä puolista lapsiperheen käytössä on sen tukevuus. Keitin ei kovin helposti kaadu, vaikka taapero häärisi ympärillä. Triangle ei toki samaan tukevuuteen pääse, mutta ei ole mitenkään kiikkeräkään.

Mitä muuta meidän retkikeittiöstä löytyy? Käy lukemassa: Meidän perheen retkeilyvarusteet osa 2 -keittiö

*Trangia Triangle Scandinavian Outdoor Storessa

Vastaa